Nadine van Gijn

huidtherapie

2x je huid reinigen: waar is dat goed voor?

Gedurende de dag verzamelt je huid ongemerkt aardig wat vuil. Denk aan luchtvervuiling, het gebruik van cosmeticaproducten zoals crèmes, een SPF, make-up, en dit alles gecombineerd met de natuurlijke talgproductie van de huid en de ophoping van dode huidcellen. Het waxachtige laagje dat je aan het einde van de dag vaak op je huid ziet, bestaat voor het grootste deel uit vuil.

Desondanks spenderen mensen vaak veel minder tijd aan het reinigen van hun huid dan aan het in model brengen van hun haar of het aanbrengen van make-up. Niet zo slim, want als je je huid niet goed reinigt, kan het achtergebleven vuil zorgen voor onzuiverheden, een geïrriteerde huid en zelfs huidveroudering.

Maar waarom is het nu zo belangrijk om ‘s avonds twee keer te reinigen?

De eerste keer schoonmaken is bedoeld om oppervlakkig vuil en make-up van de huid te verwijderen. De tweede keer reinigen wordt hierdoor effectiever en zorgt voor optimale huidverbetering. Dit helpt dan ook weer om het opnameproces te stimuleren van de huidverzorging die je vervolgens aanbrengt. Je wilt natuurlijk wel het meeste uit je favoriete serum en/of crème halen.

‘s Ochtends ook twee keer je huid reinigen?

Wanneer je de vorige avond je huid zoals hierboven beschreven hebt gereinigd, is het niet nodig om het hele protocol ’s morgens te herhalen, al is dit wel een beetje afhankelijk van jouw huidtype en de hoeveelheid talg die je aanmaakt.

Bij een vette, onzuivere huid ziet het stappenplan er anders uit dan bij een droge, gevoelige huid. Laat je hierover altijd door een professional adviseren.

Mijn skincareroutine ‘reinigen van mijn huid’

Na een werkdag ga ik nooit richting bed zonder mijn huid gereinigd te hebben.

Ik start met het verwijderen van mijn make-up met de Hyalu make-up remover, die ik aanbreng met een watje. Hierna kies ik voor de exfoliating cleanser die ik een beetje opschuim met water en vervolgens afspoel. Dit verfrist je huid direct zonder dat het je huid uitdroogt. Drie à vier avonden in de week gebruik ik na deze twee stappen de Renewal of Oil Control pads. Deze pads verwijderen overtollig talg en voorkomen uitbraken van onzuiverheden zoals puistjes en comedonen (ook wel bekend als black & white heads).

Mijn favoriete reinigers

Hyalu make-upremover

Deze make-upremover met micellaire technologie verwijdert je make-up veilig en schoon en reinigt, herstructureert en kalmeert je huid. De combinatie met (filmvormend) hyaluronzuur zorgt voor diepgaande zuivering en bescherming van je huid.
Geschikt voor elk huidtype.

ZO Exfoliating Cleanser

Geschikt voor normale tot vette huid.
Exfolieert de huid voorzichtig, bestrijdt overmatige olie en zorgt ervoor dat de huid schoon en niet beschadigd of droog aanvoelt. Jojobabolletjes laten voedzame lipiden achter die de hydratatie verbeteren en de huid verzachten.

Nouvital Cleansing Foam

Een foam voor de dagelijkse reiniging van de gecombineerde huid. De cleansing foam verwijdert met een milde schuim talg, dode huidcellen en dagelijks vuil van het gezicht. Geschikt voor ieder huidtype (al geef ik de voorkeur aan een milk voor het reinigen van een droge huid).

Mijn favoriete cleansing pads

Meditopics Oil Control XL Pads

Deze pads zijn gedrenkt in salicylzuur, glycolzuur en amandelzuur, 3 chemische exfolianten voor de behandeling van de vette en onzuivere huid. De formule helpt de controle over een onzuivere, problematische huid terug te winnen.

  • Verwijderen talg en zijn ontstekingsremmend
  • Verminderen irritatie en verzachten de huid
  • Normaliseren de poriegrootte waardoor de huid gladder wordt
ZO Complexion Renewal Pads

Deze pads hebben een dubbele werking. Ze zorgen voor een grondige verwijdering van talg en daarnaast helpen ze om uitbraken van bijvoorbeeld puistjes, comedonen, blackheads en whiteheads sterk te verminderen.

  • Verwijderen dode huidcellen om verstopte poriën te voorkomen
  • Verwijderen overtollig talg en verminderen de talgproductie
  • Kalmeren en verzachten de geïrriteerde huid
  • Verbeteren de penetratie van actieve ingrediënten

En jij?

Misschien ben je al heel consciëntieus in je huidreinigingsregime. Toppertje!
Of misschien zou je dat wel willen zijn, maar twijfel je over wat voor huid jij hebt en wat je dus het beste kunt gebruiken. Neem dan even contact op of maak direct een afspraak; een passend advies is zo geregeld!

Foto: Kaeme via Unsplash

Leuk verhaal, ga ik delen.