Nadine van Gijn

huidtherapie

Acnebehandelingen

Ben je klaar met de puistjes en bultjes in je gezicht? Dan is een acnebehandeling misschien wel een oplossing voor jou.

Wat is acne?

We spreken van acne als poriën verstopt zijn door talg, bacteriën en vetzuren.
Deze talgophopingen veroorzaken ontstekingen in de omliggende huid: er ontstaan rode bultjes, puistjes en onderhuidse ontstekingen. Acne komt vooral voor in het gezicht, op de borst en op de rug.

Acne komt bij 85% van de mensen tussen het 12e en 24e levensjaar voor. Na de tienerjaren neemt het aantal mensen met acne sterk af naar ongeveer 3% van de mannen en 12% van de vrouwen. Vaak heeft acne verschillende verschijningsvormen; naast mee-eters (comedonen) zien we ook rode bultjes (papels), puistjes (pustels) en/of onderhuidse ontstekingen (noduli en cysten), in wisselende combinaties en in meer of minder ernstige mate.

Hoe werkt een acnebehandeling?

De basisacnebehandeling richt zich op het verwijderen van onzuiverheden zoals mee-eters, puistjes en rode bultjes. Dit gebeurt door de laesies in te prikken met een naaldje en op de juiste, deskundige manier uit te knijpen*.
Door de behandeling af te stemmen op je huid in combinatie met de juiste interval en thuisproducten, kan de acne al na een aantal behandelingen verbeteren.

Eventueel kan de basisbehandeling gevolgd worden door een Easy Droxy Peeling.

Je kunt acne ook verminderen door het gebruik van de juiste producten, door je voeding aan te passen, stress te verminderen etc.

En wist je dat je de behandeling van acne vergoed kan krijgen? Acnetherapie wordt
door een aantal verzekeraars vergoed vanuit een aanvullende verzekering.

*Probeer dit niet thuis, want als het niet op een deskundige manier gebeurt, loop je de kans het probleem alleen maar te vergroten!

Heb je last van één of meerdere van de onderstaande indicaties, dan is een acnebehandeling aan te raden.

  • Acne
  • Acne vulgaris
  • Acne comedonica
  • Acne rosacea
  • Onzuivere huid
  • Puistjes/mee-eters

Case acne - april-juni 2022

Allereerst hebben we samen met cliënt haar productgebruik bekeken. Vervolgens is ze begonnen met een specifiek op haar huid afgestemde cleanser en dagcrème.
 

Daarnaast zijn we gestart met een basisacnebehandeling, inclusief een Easy Droxy®-peeling. Op de eerste foto zie je de situatie voor behandeling en op de tweede foto het resultaat na de eerste behandeling. 

Enkele weken later kwam cliënt terug voor een vervolgbehandeling. Het resultaat daarvan zie je op de derde foto.

Dit vind je misschien ook interessant

Wat zijn fruitzuren en wat doen ze voor je huid?

Fruitzuren, ook wel bekend als Alpha Hydroxy Acids (AHA), komen voor in de natuur, wat herkenbaar terug te vinden is in namen zoals: citroenzuur, melkzuur, amandelzuur en glycolzuur. Veel AHA’s worden in lage… 

Lees verder>>

2x je huid reinigen: waar is dat goed voor?

Gedurende de dag verzamelt je huid ongemerkt aardig wat vuil. Denk aan luchtvervuiling, het gebruik van cosmeticaproducten zoals crèmes, een SPF, make-up, en dit alles gecombineerd met de natuurlijke talgproductie van de huid en de…

Lees verder>>

Zonbescherming: anti-agingproduct nummer 1

Wanneer ik mijn cliënten vertel dat ik elke dag een SPF gebruik, is de reactie (buiten de zomer) vaak: ‘ook nu, met dit weer? De zon schijnt helemaal niet!?’. Wist jij dat de straling van de zon de belangrijkste oorzaak van huidveroudering is? 

Lees verder>>