Nadine van Gijn

huidtherapie

Peelings

Ben je niet tevreden als je in de spiegel kijkt? Heb je last van pigmentvlekken of andere onregelmatigheden in je huid en wil je daar wat aan doen? Toe aan huidverbetering zonder naalden of naaldjes? Dan is een peeling misschien wel wat voor jou.

Wat is het?

Een chemische peeling zorgt ervoor dat de cellen in de bovenste lagen van je huid op een gecontroleerde manier afsterven en plaatsmaken voor een nieuwe, verse huid.  

Er zijn verschillende soorten chemische peelings. Fruitzuurpeelings en de TCA-peeling zijn de bekendste. Binnen de praktijk maken wij gebruik van verschillende fruitzuren, TCA- en fenolpeelings.

Wat kan het voor mij doen?

Huidveroudering start met tragere celdeling van de huid. Hierdoor zijn de levende huidlagen minder actief en liggen er meer dode huidcellen aan het huidoppervlak. Het gevolg is dat de collageen- en elastineproductie in de huid afneemt. Daardoor ziet de huid er minder mooi, glad en fris uit. Bovendien kunnen er pigmentvlekken en lijntjes ontstaan.

Peelings hebben huidverjongende eigenschappen. Het uiteindelijke resultaat is afhankelijk van je huidtype, het soort peeling en tot in welke huidlaag de peeling wordt toegepast. Een peeling bevordert de celvernieuwing en verwijdert dode huidcellen. De huid wordt hierdoor egaler, pigmentvlekken nemen af, poriën en fijne lijntjes worden minder zichtbaar en de huid kan zich vernieuwen en verjongen. De juiste peeling voor jouw huidtype kan ervoor zorgen dat het proces van huidveroudering wordt omgekeerd.

Soorten peelings

Chemische peelings zijn onder te verdelen in drie sterktes: oppervlakkige, medium en diepe peelings. Wij werken in onze praktijk met de volgende peelings:

Oppervlakkige peelings zijn op basis van lage concentraties fruitzuren die je huid reinigen, verfrissen en de bloedsomloop stimuleren. Deze peeling geeft een opgefrist uiterlijk zonder dat je gezicht na de behandeling gaat vervellen. Het wordt ook wel de ‘partypeel’ genoemd: perfect voor een gelegenheid waarbij je er snel op je allerbest uit wilt zien!

Onze oppervlakkige peeling is de Easy Droxy®-peeling van SkinTech®. Deze verbetert de conditie van een fletse, droge, (acne)gevoelige en rosaceahuid. De peeling kan in kuurvorm worden uitgevoerd, maar ook als losse behandeling worden toegepast.

Medium peelings dringen dieper in de huid door en zijn op basis van TriChloorAzijnzuur (TCA). Uitstekend geschikt voor verjonging en verbetering van je huid, voor het verzachten van oppervlakkige lijntjes, het terugdringen van verkleuringen (zoals pigmentvlekken) en het behandelen van oneffenheden. Je huid gaat er na een behandeling met medium peelings egaler en jonger uitzien.
Houd er rekening mee dat de huid vanaf dag 3 tot en met 6 na een TCA-peeling gaat vervellen.

Onze oppervlakkige tot medium peeling is de Easy TCA®-peeling van SkinTech®. Voor het beste resultaat kan de behandeling het beste in kuurvorm worden uitgevoerd. Easy TCA®-peeling is ook geschikt voor decolleté, handen en donkere huid.

Diepe peelings kunnen in gradaties diep, dieper en diepst worden toegepast. Met een diepe peeling wordt de huid ‘vervangen’ door ‘nieuwe’ huid. Deze peeling is geschikt als jouw huid veel schade heeft opgelopen, bijvoorbeeld door roken of te veel zon. Ook wanneer leeftijd zijn sporen heeft nagelaten of jouw huid diepe rimpels vertoont, kan een diepe peel worden ingezet.

Onze diepe peeling is de Easy Phen Very Light-peeling van SkinTech®. Deze is opgebouwd uit fenol en TCA. De peeling zorgt voor verbetering van lijntjes en rimpels en geeft een lichte verstrakking van de huid. Easy Phen Very Light® Peel is de lichtste binnen de categorie diepe peelings, maar gaat wel een stap dieper dan Easy TCA®.

Is het wel veilig?

Tijdens een intakegesprek wordt uitvoerig gesproken over jouw situatie, zodat we eventuele risico’s kunnen beperken of uitsluiten.

Verder werken wij met door de Nederlandse bevoegde instanties CE goedgekeurde producten. Nadine van Gijn is zeer goed getraind en heeft een flinke ervaring in het behandelen met peelings. Nadine is daarnaast zelf trainer en productspecialist voor Skin Tech Pharma Nederland, met als specialisatie peelings, skinboosters & XL Hair®.

Vanwege deze kennis heeft zij hierdoor ook het Skin Tech-predicaat ‘Certified Clinic’ in de categorieën peelings, skinboosters & XL Hair® verdiend. Het fijne hiervan is dat jij als cliënt profiteert omdat je dus weet dat je in zeer goede handen bent, maar ook omdat we gebruikmaken van hoogwaardige producten voor thuisgebruik ter voorbereiding en als nazorg op je peelingbehandelingen die we je met korting* kunnen aanbieden.

Hoe kunnen we het beste resultaat behalen?

De juiste voor- en nazorg* is heel belangrijk, omdat je huid na een peeling extra kwetsbaar is voor invloeden van buitenaf, zoals uv-straling. Het thuisadvies ontvang je tijdig van ons zodat je op de hoogte bent welke voor- of nazorg voor jou van toepassing is.

Een van de onderdelen van het behandelplan voor medium en diepe peelings is thuisgebruik van op jouw huid afgestemde, speciaal voor dit doel ontwikkelde SkinTech®- behandelcrèmes*. Het gebruik van je eigen gezichtsproducten wordt tijdelijk afgeraden, omdat deze niet zijn ontwikkeld voor gebruik op een gepeelde huid en vaak irriterende stoffen (zoals parfums en zuren) bevatten, die ongewenste ontstekingsreacties of andere complicaties kunnen ontketenen.

*Het is van belang om de speciale post-peelcare-producten minimaal 6 weken na de laatste peeling te blijven gebruiken. Hierna kun je besluiten om ermee door te gaan of terug te gaan naar je oude merk.

Heb je last van een of meer van onderstaande indicaties, dan is een peeling aan te raden:

  • Pigmentvlekken
  • Fijne lijntjes
  • Grote poriën
  • Huidveroudering
  • Zonneschade
  • Vale/grijze huid (rokershuid)
  • Acne (gevoelige) huid

Om het beste uit de behandeling te halen, kunnen we de producten van SkinTech® met korting aanbieden. Vraag Nadine om een kortingscode en kijk vast eens rond in de Skin Tech Shop. Met de kortingscode krijg je 10% korting op alle producten in deze webshop!

Case acnebehandeling met Easy Droxy Versicolor Peeling

Resultaten van een acne-behandeling met een Easy Droxy® Versicolor Peeling in combinatie met een dieptereiniging (het verwijderen van onzuiverheden).

Case melasma

Deze cliënte heeft eerst een voortraject doorlopen waarin ze haar huid dagelijks met speciale, door mij aanbevolen en op haar huid afgestemde producten ‘voorbehandelde’. De behandeling zelf bestond uit een drietal peelings bij mij in de stoel met tussenpozen van ongeveer vier weken, gevolgd door een regime van producten voor thuisgebruik. Het resultaat is een lichtere, egalere, minder vlekkerige en rustige huid.

Dit vind je misschien ook interessant

Wat zijn fruitzuren en wat doen ze voor je huid?

Fruitzuren, ook wel bekend als Alpha Hydroxy Acids (AHA), komen voor in de natuur, wat herkenbaar terug te vinden is in namen zoals: citroenzuur, melkzuur, amandelzuur en glycolzuur. Veel AHA’s worden in lage concentraties toegepast in cosmetica…. 

Lees verder>>

Pigmentvlekken: iedereen heeft er wel eentje

Pigmentvlekken komen veel voor. Ik durf zelfs te zeggen dat het een van de meest voorkomende hulpvragen is die ik in de praktijk krijg.

Ze zijn er in soorten en maten. En dan niet alleen in het gezicht, maar ook op… 

Lees verder>>

Herfst: donker en depri of kleurvol en kansrijk?

Herfst. De een wordt weemoedig door het vertrek van de zomer en de naderende winter, de ander viert het feest van de veranderende kleuren in de natuur. 
Zelf ervaar ik het als hét seizoen voor ‘groot onderhoud’. Want…

Lees verder>>