Nadine van Gijn

huidtherapie

XL Hair®

Heb je last van dunner wordend haar of haarverlies? Dan is een behandeling met XL Hair® misschien wel wat voor jou.

Wat is het?

XL Hair® is een behandeling tegen haarverlies. Het stopt haaruitval, stimuleert haargroei en activeert de haarfollikel (verlengt de anagene fase en verkort de telogene fase). De haarfollikels worden gestimuleerd om weer gezonde haren te produceren waardoor het volume van je haar wordt verbeterd. XL Hair® biedt mogelijkheden om verschillende vormen van kaalheid en symptomatische haaruitval (alopecia) te behandelen. Haaruitval kan een symptoom zijn van een huidaandoening, of een bijkomend symptoom zijn van een andere aandoening. Alopecia Androgenetica en Alopecia Areata zijn indicaties waarbij XL Hair® succesvol is gebleken.

XL Hair® is een ‘hairbooster’, een injectievloeistof voor de hoofdhuid die de haarfollikels voedt en reactiveert. Het bevat een groot aantal actieve ingrediënten zoals natuurlijk hyaluronzuur aangevuld met een biorevitalisatievloeistof, bestaande uit 47 actieve ingrediënten (zoals groeifactoren (FGF), koperpeptide, antioxidanten, vitaminen, mineralen, peptides, aminozuren en sporenelementen).

Hoe werkt het?

XL Hair® wordt geïnjecteerd met behulp van een zogenaamde U225 intradermale injector en het belangrijke voordeel daarvan is dat het de doorbloeding van de hoofdhuid bevordert (een slechte doorbloeding is één van de oorzaken van haaruitval). Samen met de voedende ingrediënten in XL Hair® worden de haarzakjes optimaal gestimuleerd en geactiveerd. Haarfollikels worden hierdoor weer gezond en in de meeste gevallen ook productief, waardoor haaruitval stopt en er meer haargroei ontstaat.

Belangrijk

Om de kans op succes te vergroten, is het zeer belangrijk dat de hele kuur wordt afgemaakt.

Voor wie is het?

XL Hair® is geschikt voor mannen en vrouwen van elke leeftijd.

Heb je last van een of meer van onderstaande indicaties, dan is een behandeling met XL Hair® aan te raden.

  • Beginnende haaruitval
  • Uitdunnend haar
  • Kale plekken
  • Alopecia Androgenetica
  • Alopecia Areata
Belangrijk om vooraf rekening mee te houden

Deze behandeling vraagt geduld! Verwacht geen wonderen qua tempo. De meeste mensen ervaren na 4 à 5 behandelingen dat hun haar niet meer uitvalt. Na 6-9 weken zijn er vaak wat witte (vellus) haartjes zichtbaar, dit is een goed teken. 

Pas na 6 maanden kan er echt goed en objectief geëvalueerd worden hoeveel nieuwe haargroei er daadwerkelijk is ontstaan. De levenscyclus van een haarfollikel is 3 maanden en het kost tijd voordat nieuw geproduceerde haren zijn uitgegroeid en zichtbaar worden.

Case XL Hair®

Deze cliënt kwam bij mij vanwege haarverlies en dunner wordend haar.
In februari zijn we gestart met het behandelplan XL Hair. Normaal gesproken kan er pas na 6 maanden objectief geëvalueerd worden, maar kijk eens wat een prachtig resultaat er na 4 maanden al is.