Nadine van Gijn

huidtherapie

Herfst: donker en depri of kleurvol en kansrijk?

Cosmetisch arts Jeannette Hessels levert op gezette tijden een gewaardeerde bijdrage aan mijn blog, om haar specifieke kennis en ervaring met mijn eigen lezers te delen. Vandaag deelt ze haar persoonlijke tips om het meeste uit het ‘donkere seizoen’ te halen zodat je straks in het voorjaar weer met de beste versie van jezelf naar buiten kunt.

Herfst. De een wordt weemoedig door het vertrek van de zomer en de naderende winter, de ander viert het feest van de veranderende kleuren in de natuur. 
Zelf ervaar ik het als hét seizoen voor ‘groot onderhoud’. Want al die buitenlucht, warmte en zon in de zomer hebben ook een schaduwkant: je huid krijgt een hoop invloeden van buitenaf te verduren. Ik deel dan ook graag mijn persoonlijke tips om de komende herfst en winter mee aan de slag te gaan. Zodat ook jij volgend voorjaar weer stralend naar buiten kunt!

(Re)activeer je huid met retinol

Start (weer) met huidverzorgingsproducten die retinol bevatten. Uit onderzoek blijkt telkens opnieuw dat deze producten ook werkelijk iets doen voor je huid: huidcellen gaan zich vernieuwen, de hoornlaag wordt dunner, huidfuncties worden geactiveerd, huidverkleuringen worden minder, de zichtbare tekenen van huidveroudering vervagen en je huid gaat er stralender uitzien.
Ik gebruik zelf het liefst de producten van ZO Skin Health omdat die hoge concentraties werkzame stoffen bevatten die geven wat ze beloven: verbetering van de huid.

Peel die dode huidcellen eraf!

Als je toch plannen hebt om je huid te verbeteren, wat is er dan doeltreffender en mooier dan een peeling??? Doeltreffend omdat de dode huidcellen in de bovenste huidlaag worden losgeweekt en opgeruimd. Mooi omdat er een ‘nieuwe’ huidlaag zichtbaar wordt met een frisse, jeugdige uitstraling. 
We hebben peelings in alle soorten: van oppervlakkige fruitzuurpeelings zonder downtime (daarom ook wel partypeeling genoemd) tot milde fenolpeelings die verstrakking en opfrissing van de huid geven (maar waar je even geen zonnetje bij kunt gebruiken), en alles daartussenin. 

Roodheid, vaatjes, pigmentvlekken: weg ermee!

Dit is ook het seizoen om wat ontsierende roodheid, verwijde vaatjes of een enkele storende pigmentvlek in je gezicht weg te werken. We beschikken inmiddels over een fantastisch IPL-apparaat waar dit prima (en volkomen veilig) mee kan. Voor het beste resultaat zijn er meerdere behandelingen nodig, met een interval van een aantal weken, dus de winter leent zich daar perfect voor.

Glad, gladder, gladst

Altijd al eens je oksels glad willen hebben zonder er elke dag een mesje overheen te moeten halen? Laserontharing deze winter geeft je de komende zomer gladde oksels (of andere lichaamsdelen..), zonder ‘gedoe’. 
Omdat haren verschillende groeifasen doormaken, heb je gemiddeld 8-10 ontharingsbehandelingen nodig met een interval van 4-8 weken (afhankelijk van welk gebied je wilt ontharen).
Alweer een project waarbij Koning Winter je vriend is.

Jeannette Hessels, november 2022

Photo credits header: Marcos Paulo Prado on Unsplash

Leuk verhaal, ga ik delen.